Αστυπαλαια: εξυπνο και αειφορο νησι

20-06-2022

 

Αστυπάλαια: έξυπνο και αειφόρο νησί.

 

Η Ελληνική Δημοκρατία σε συνεργασία με τη Volkswagen, ξεκινούν υπηρεσίες κινητικότητας στην Αστυπάλαια, σηματοδοτώντας το επόμενο βήμα στην ηλεκτροκίνηση του νησιού.

Η κινητικότητα του μέλλοντος γίνεται ήδη πραγματικότητα στο νησί της Αστυπάλαιας. Η υπηρεσία μαζικής μεταφοράς "Astybus" και η υπηρεσία κοινής χρήσης οχημάτων "Astygo" έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία από τις αρχές του Ιουνίου και λειτουργούν αποκλειστικά με πλήρως ηλεκτρικά οχήματα εξασφαλίζοντας σημαντικά βελτιωμένη κινητικότητα στο νησί, σε σύγκριση με το προηγούμενο σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών.

Πρόκειται για το επόμενο βήμα στον μετασχηματισμό της Αστυπάλαιας, ή οποία μέχρι το 2026 θέλει να μεταβεί σε έξυπνη, βιώσιμη κινητικότητα και να εκσυγχρονίσει πλήρως το ενεργειακό της σύστημα. 

Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην πραγματοποίηση του οράματος του ομίλου Volkswagen να καταστεί κλιματικά ουδέτερος οργανισμός μέχρι το 2050, αλλά και στην επίτευξη του σχεδίου της Ελληνικής Δημοκρατίας να αποτελεί ένα προηγμένο Ευρωπαϊκό κράτος με δράσεις υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.